Institut za javno zdravlje Crne Gore i ove godine obilježava Evropsku sedmicu imunizacije (ESI), koju ćemo kroz različite aktivnosti u našoj zemlji obilježiti od 24-30.04.2023. godine, u cilju skretanja pažnje javnosti i podizanja nivoa svijesti o važnosti imunizacije u zaštiti zdravlja i obezbjeđivanju dugog i kvalitetnog života za sve stanovnike naše države.

Ovogodišnja kampanja Evropskog regiona Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) usmjerena je na unaprijeđenje prihvatanja vakcinacije u kontekstu „Evropske agende imunizacije 2030“.

Ključne poruke ESI koje je kreirala SZO usmjerene su na podsjećanje opšte javnosti na važnost pravovremene rutinske vakcinacije, nadoknadu svih propuštenih vakcinacija i naglašavanje potrebe za vakcinacijom protiv COVID-19 posebno među ranjivim grupama.

 Glavne aktivnosti IJZCG tokom obilježavanja ovogodišnje Evropske sedmice imunizacije biće:

  •  Uključivanje šire društvene zajednice na temu važnosti sprovođenja pravovremene rutinske vakcinacije i postizanju što šireg konsenzusa u društvu o tome na koji način doći do najvećeg nivoa povjerenja u  Program imunizacije
  • Naglašavanje neophodnosti poboljšanja obuhvata postojećim vakcinama iz kalendara redovne imunizacije, posebno vakcinom  protiv malih boginja, zaušaka i rubele (MMR);
  • Priprema i razrada aktivnosti u cilju posvećenog sprovođenja Akcionog plana za povećanje obuhvata rutinskom imunizacijom;
  • Dalje jačanje Programa HPV vakcinacije, koji predstavlja veoma djelotvornu javnozdravstvenu intervenciju u prevenciji sa HPV infekcijama povezanih oboljenja - prije svega raka grlića materice.

Tokom sedmice imunizacije, Institut za javno zdravlje Crne Gore će uz podršku UNICEF-a u Podgorici (27-29.04.2023) organizovati Nacionalnu konferenciju o imunizaciji, na kojoj će pored domaćih, učešće uzeti eminentni stručnjaci iz regiona, kao i predstavnici institucija iz različitih oblasti društvenog života.

Naši stručnjaci iz oblasti imunizacija uzeće učešće u medijskim nastupima i tako dodatno skrenuti pažnju na značaj imunizacija. Takođe, planirana je i kampanja preko društvenih mreža kojom ćemo svakog dana kroz ključne poruke naglasiti značaj vakcinacije u očuvanju zdravlja i obezbjeđivanju kvalitetnog i zdravog života za sve.


Rožajski Dom zdravlja dobio ultrazvuk najnovije generacije https://www.youtube.com/watch?v=dmHlG2MN4NA

Posted by Radio televizija Rožaje on Wednesday, March 15, 2023

OBAVJEŠTENJE O PROŠIRENJU HPV VAKCINACIJE Ministarstvo zdravlja Crne Gore odobrilo je proširenje programa o HPV...

Posted by JZU Dom Zdravlja Rozaje on Tuesday, March 7, 2023

Dr Edisa Zekić: Morbili (male boginje) velika opasnost

Posted by Radio televizija Rožaje on Thursday, February 23, 2023

COVID 19 OBAVJEŠTENJE Dom zdravlja Rožaje ima na raspolaganju u dovoljnim količinama Pfizer i Sinofarm vakcina protiv...

Posted by JZU Dom Zdravlja Rozaje on Thursday, February 23, 2023

https://www.facebook.com/100063285184936/posts/512480930871409/?mibextid=Nif5oz

Posted by JZU Dom Zdravlja Rozaje on Tuesday, January 17, 2023

Dr Sanja Beloica, v.d. direktorice DZ Rožaje, govorila je o aktivnostima ove zdravstvene ustanove

Posted by JZU Dom Zdravlja Rozaje on Sunday, December 25, 2022

ZAVRŠENI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI PARKING PROSTORA ISPRED DOMA ZDRAVLJA Zahvaljući donaciji firme Tofi -Rožaje ...

Posted by JZU Dom Zdravlja Rozaje on Friday, November 25, 2022

DIREKTORICA DOMA ZDRAVLJA DR NEVZETA PEPIĆ OBAVJEŠTAVA DA JE POČELA VAKCINACIJA PROTIV HPV VIRUSA Obavještavamo...

Posted by JZU Dom Zdravlja Rozaje on Monday, September 26, 2022

HPV VAKCINACIJA HPV vakcina je vakcina protiv raka grlića materice i genitalnih bradavica. SZO preporučuje da je...

Posted by JZU Dom Zdravlja Rozaje on Wednesday, September 7, 2022